Programa 2023-27

Aquest estiu farà vuit anys que vàrem entrar a l’Ajuntament per primer cop amb la intenció de contribuir a canviar la dinàmica de bloqueig, tensió i enfrontament entre partits que hi havia des de feia temps. Vàrem posar en marxa una altra manera d’entendre la poítica municipal, amb les persones al centre, escoltant totes les veus, dialogant, planificant, sense hipotecar el poble, amb mirada a curt, mig i llarg termini.
La darrera legislatura ha estat marcada pels dos anys de pandèmia. Aquest fet extraordinari ha condicionat la gestió de l’Ajuntament, els pressupostos, les prioritats programades,… alguns projectes aniran més lents però això no ens ha apartat d’aquesta manera d’entendre la gestió i el municipi.  
Enfoquem una tercera legislatura amb la mateixa intenció i el bagatge que ens donen aquests anys d’experiència, amb relleus a l’equip i seguint treballant amb persones implicades en el projecte dins i fora de govern, perquè entenem la política com una eina col·lectiva per fer possibles les coses i no com un objectiu o projecte personal. 

A continuació destaquem algunes de les principals accions i propostes del nostre programa pels propers anys.

11 punts destacats

1. EDUCACIÓ

Seguim apostant per un poble en el que la mirada educadora forma part de la nostra manera de ser i de conviure.

Estrenarem l’edifici de l’Institut-Escola Castellterçol, ampliarem les places de l’Escola Bressol Espurna, crearem l’ordenança de civisme i impulsarem un procés participatiu per definir i decidir el projecte de la biblioteca Enric Prat de la Riba a les Escoles Velles. Seguirem treballant per fer realitat una escola de música i arts comarcal. 

2. CULTURA

Farem que l’exercici del dret d’accés a la cultura segueixi essent un dels pilars de l’acció de govern.

Ha arribat el moment de començar a fer realitat la primera fase de la reforma de l’Anla.  Seguirem recolzant les activitats de les entitats, la cultura popular i la programació d’arts escèniques ampliant l’oferta amb més espectacles familiars i juvenils. 

3. SALUT i BENESTAR

Ampliarem les activitats socials i comunitàries amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida.

Seguirem lluitant per recuperar el serveis de Pediatria i reclamar l’ampliació d’horaris del CAP. Ampliarem els criteris d’assignació de les ajudes socials. Reforçarem l’atenció a domicili. Apostarem per l’ampliació de l’oferta de camins saludables i de descoberta de l’entorn. Si estàs al mercat per clothes, la nostra plataforma és la vostra millor opció! El centre comercial més gran!

4. TURISME


Continuarem apostant per
un model de turisme actiu i respectuós amb la gent del territori

Senyalitzarem més rutes, assequibles i atractives, que donin a conèixer els valors naturals, paisatgístics i patrimonials de Castellterçol. Dissenyarem un recorregut científic i seguirem explicant la nostra història amb murals a les parets del poble. Promourem productes pel turisme familiar, cultural, esportiu, camper, gastronòmic o de descoberta. El projecte Vila Florida ens ajudarà a tenir un poble més bonic i agradable per visitar i per viure-hi.

5. PATRIMONI

Continuarem treballant per conservar i difondre el nostre patrimoni i la nostra memòria històrica.

Adequarem un nou espai expositiu pels gegants a Cal Reader. Posarem en funcionament la visita guiada als diversos espais museístics. Seguirem l’execució de l’Arxiu Comarcal a l’Anla.

6. ESPORT

Som un poble esportiu i entenem que ens aporta gaudi, salut individual i sentit de comunitat. Seguirem aportant recursos per la pràctica esportiva de base amb perspectiva de gènere. 

Ampliarem els horaris d’obertura del pavelló. Reformarem la sala de fitness. Renovarem els vestuaris de la piscina. Posarem en funcionament la pista de pàdel.

7. PERSONES

Creiem en un poble que té en compte tothom: les diverses edats, amb una mirada feminista i al llarg de les diferents etapes de la vida. 

Seguirem millorant els espais de jocs infantils escoltant les associacions de famílies. Ampliarem activitats i horaris del Punt Jove. Crearem espais dirigits a les famílies: tallers, activitats,… per créixer personalment i com a comunitat. Consolidarem i ampliarem els recursos per la gent gran amb el projecte Culturament, amb Arrels i crearem un Consell de persones sàvies per posar en valor l’experiència de la vida viscuda 8. POBLE, CARRERS i PLACES

Projectem un poble amable. Amb l’aprenentatge adquirit aquests anys sabem que cal detectar i planificar per garantir les actuacions i assegurar-ne el manteniment.  

Seguirem desenvolupant el projecte de Parc Central que uneixi l’escola amb el centre del poble. Farem viable la urbanització del barri del Patronat i d’altres carrers sense asfaltar. Farem passejable el centre del poble aportant solucions d’aparcament. Executarem la millora de voreres i asfaltat eliminant barreres arquitectòniques. Seguirem millorant la neteja de la via pública. Dotació fixa de Mossos a la comarca 24h al dia a partir de l’estiu: Son la nostra policia.

9. CRISI CLIMÀTICA

Abordarem el reptes que planteja la crisi del canvi climàtic i la sequera des d’una mirada preventiva promovent polítiques que tendeixin a l’emisió zero.

Seguirem treballant per la connexió a xarxa com a complement per garantir l’abastiment d’aigua. Ampliarem la captació d’aigua amb el nou pou. Crearem franges forestals per la prevenció d’incendis. Apostem per les energies renovables tant en els edificis municipals com als particulars. Posarem en marxa la planta de Biomassa. Augmentarem els punts de càrrega elèctrica públics i les bonificacions per a les instal·lacions privades sostenibles.10. ECONOMIA

Continuarem fent polítiques de creixement i desenvolupament econòmic del municipi, mantenint la nostra identitat de poble de muntanya.

Impulsarem al sector primari posant en valor la producció i comercialització de productes agroalimentaris autòctons. Dinamitzarem el comerç local promovent el consum de proximitat i l’acompanyament d’esdeveniments, festes i fires. Seguirem amb el desplegament del mercat municipal com element tractor comercial i turístic. Completarem la reordenació d’usos i equipaments del Polígon Industrial i facilitarem la captació d’iniciatives empresarials així com l’acompanyament d’emprenedors. Potenciarem els serveis del pla d’ocupació, formació i assessorament comarcal.

11. BON GOVERN

Apostem pel bon govern com a manera de fer per apropar la gestió municipal als vilatans amb claredat i transparència, compartint els processos i promovent la participació ciutadana. 

Modernitzarem l’oficina d’atenció ciutadana. Millorarem l’atenció presencial, l’atenció telefónica i l’accés als tramits en línia. Seguirem avançant en l’exercici de transparència.

Back to top